Souhrn událostí uplynulých dní – 21. 12. – 26. 12. 2018

Podmínky uznávání šlechtitelských programů se sjednotí

Sjednotit podmínky pro uznávání šlechtitelských programů a organizací, které jsou oprávněny vést plemenné knihy, má novela plemenářského zákona. Senát ji dnes schválil beze změn, předlohu nyní dostane k podpisu prezident. Novela má do českého práva zavést unijní nařízení, které nabylo účinnosti letošního 1. listopadu.

Potvrzeno: Čeští chovatelé budou opět dobývat Evropu

Za dva měsíce vyrazí do Francie skupina tří českých chovatelů, aby se svými zvířaty osobně zúčastnili šampionátů masných plemen, které se budou konat v rámci prestižní výstavy Simagena. Oproti loňskému roku budou v poměru 3:1 převažovat zástupci plemene charolais, pro které to bude zahraniční výstavní premiéra.

Limonáda s THC. Největší pivovar na světě vstupuje do konopného byznysu

Nadnárodní koncern Anheuser-Busch InBev, který je největší pivovarnickou firmou na světě, se dohodl na spolupráci s kanadským producentem konopí Tilray. Firmy investují 100 milionů dolarů (téměř 2,3 miliardy korun) do vytvoření společného podniku, který bude vyvíjet nealkoholické nápoje s obsahem konopí pro kanadský trh.

SVS zkontroluje přibližně 30 procent prodejců vánočních kaprů

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) budou letos podobně jako v předchozích letech kontrolovat pouliční prodejce vánočních kaprů. SVS eviduje k 19. prosinci v rámci celé ČR téměř 2400 prodejních míst.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info