Souhrn událostí uplynulého dne 23. 1. 2019

V Polsku plánují vystřílet všechny divočáky. Odpůrci se obávají vyhlazení druhu

Prasečí mor nesužuje jenom české země, ale i naše severní sousedy. Polská vláda se proto rozhodla populaci prasete divokého radikálně snížit.

Další boj s Bruselem o název alkoholu: Vaječný likér může dopadnout jako tuzemský rum

Před Vánoci se objevila zpráva o tom, že vaječný likér čeká v celé Evropské unii změna názvu. Problémem se stal obsah mléka, které podle výkladu evropského práva nemá vaječný likér obsahovat. Přestanou výrobci mléko do oblíbeného nápoje přidávat, anebo se vzdají doposud používaného označení? Přečtěte si náš přehled.

Slovensko má podle průzkumu nízký podíl potravin domácí produkce

Jen čtyři z deseti potravinářských výrobků na pultech obchodů na Slovensku pochází z produkce slovenských firem. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu Slovenské zemědělské a potravinářské komory (SPPK), která zároveň upozornila na zhoršující se bilanci slovenského zahraničního obchodu se zemědělskými a potravinářskými produkty.

Nepřátelé geneticky upravených potravin ví nejméně o genetice. O to víc věří svým znalostem, ukázal výzkum

Nejvyhraněnější oponenti geneticky modifikovaných potravin mají nejmenší přehled o tom, jak tyto potraviny fungují – současně ale věří, že mají znalosti největší. V rozsáhlém výzkumu opřeném o sociologická šetření tento paradox popsal tým psychologů ze Spojených států.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info