Souhrn událostí uplynulého dne – 24.1. 2019

Senátní výbor chce v daňovém balíčku snížit DPH na pivo a některé služby

Senátní hospodářský výbor chce ve vládním daňovém balíčku snížit daň z přidané hodnoty na vybrané služby a točené pivo na deset procent, snížit spotřební daň na pivo, podpořit elektronické daňové přiznání a také stanovit účinnost nižší sazby DPH na teplo od července letošního roku místo od roku 2020.

Závažného týrání zvířat přibylo. V nejrozsáhlejším případě odebrali veterináři dvě stě zubožených psů

V Česku loni vzrostl počet závažných případů týrání zvířat. Státní veterinární správa (SVS) kvůli tomu podala osm trestních oznámení, což je dvakrát víc než o rok dříve. Veterináři také zaznamenali více stížností na týrání zvířat od veřejnosti a o osm procent zvýšili počet kontrol potravin.

Mýty kolem eroze

O českém zemědělství panuje množství mýtů. Zemědělský svaz ČR se rozhodl tyto mýty vysvětlovat a uspořádal tiskovou besedu u dobré kávy na téma Eroze. Podle vyjádření mnoha „odborníků“ se zdá, že půda v České republice je totálně zničena erozí, že za zničení půdy mohou velcí zemědělci atd.

NP Šumava navrhuje nové členění. Bezzásahové zóny mají zůstat na 27 procentech parku

Návrh nového členění šumavského národního parku do zón počítá s ponecháním 27 procent plochy pouze přírodním procesům. Jde o stejnou rozlohu, na které se nezasahuje i nyní. Momentálně spadá do takzvané první zóny s nejpřísnějšími pravidly 13 procent území a dalších 14 procent patří do bezzásahového režimu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info