Souhrn událostí uplynulého dne – 30.1. 2019

Slovenská ministryně zemědělství G. Matečná uvedla, že dvojí kvalita je znova zařazena mezi nekalé obchodní praktiky

Ministerstvo zemědělství SR dnes vydalo tiskovou zprávu o včerejším vyjednávání ministryně zemědělství a místopředsedkyně slovenské vlády Gabriely Matečné (Slovenská národní strana-SNS) v Bruselu o dvojí kvalitě potravin mj. i s eurokomisařkou pro ochranu spotřebitelů Věrou Jourovou.

Němečtí sládci plánují na pivech uvádět energetickou hodnotu

Němečtí pivaři budou mít v budoucnu už při pouhém pohledu na etiketu na láhvi svého oblíbeného nápoje jasno, kolik energie obsahuje. Německé pivovary chtějí od letoška postupně na dobrovolné bázi uvádět na pivech a pivních mixech informace ohledně výživových hodnot zlatavého moku.

Produkce masa v Česku v loňském roce stoupla na 447 tisíc tun

Produkce masa loni v Česku stoupla o 2,1 procenta na 447.010 tun. Zvýšila se výroba hovězího a drůbežího. V případě vepřového, které představuje téměř polovinu veškeré produkce masa, stagnovala. Nákup mléka se znovu zvýšil, tentokrát o 1,8 procenta na 2,953 miliardy litrů.

Biosložka pohonných hmot bude z americké sóji. EU se tak snaží zavděčit Trumpovi

Evropská unie schválila záměr, aby se sójové boby dovážené ze Spojených států mohly v unii využívat ve výrobě biopaliv. Cílem tohoto kroku je podpořit dovoz, zlepšit napjaté obchodní vztahy s USA a dostát závěrům loňské obchodní dohody. Informovala o tom dnes agentura AP.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info