Souhrn událostí uplynulého dne – 31.1. 2019

Komora:Za zvýšenou porážkou skotu stojí i cena krmiv

Na loňské zvýšené produkci hovězího masa se projevilo sucho, výrobci si kvůli nedostatečnému množství krmiv totiž museli vybrat mezi dokupováním stravy nebo posíláním dobytku na jatka. V reakci na dnešní údaje Českého statistického úřadu to ČTK sdělil mluvčí Agrární komory ČR Jiří Felčárek.

Argentina obnoví vývoz bionafty do EU, dohodla se s Bruselem

Argentina obnoví vývoz bionafty do Evropské unie, s Bruselem už se dohodla na podmínkách. Oznámilo to dnes argentinské ministerstvo zahraničí. Komora zastupující sektor biopaliv podle ministerstva nabídla v rámci dohody cenové a objemové závazky.

Senát chce snížit daně na pivo a vybrané služby

Senát doporučil snížit daň z přidané hodnoty (DPH) na vybrané služby řemeslníků a na točené pivo na deset procent už nyní daňovým balíčkem. Vláda s tím počítá až v novele o elektronické evidenci tržeb (EET), kterou projednává Sněmovna.

Slovensko odebralo 300 kilogramů problematického masa z Polska

Na Slovensko bylo dovezeno 300 kilogramů masa z jatek v Polsku, kde se porážely nemocné krávy. Maso skončilo v restauracích a školních jídelnách, řekla dnes slovenská ministryně zemědělství Gabriela Matečná. Slovenská státní veterinární a potravinová správa už ve středu informovala, že zmíněné maso odebrali tři podnikatelé na východě Slovenska.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info