Souhrn událostí uplynulých dní – 1. – 3.2. 2019

Zemědělský svaz nesouhlasí s rušením přimíchávání biopaliv

Zemědělský svaz nesouhlasí s návrhem Pirátů na zrušení povinnosti přimíchávání biopaliv do pohonných hmot. Česko by podle předsedy svazu Martina Pýchy nezvládlo splnit evropské závazky, podle kterých se musí do roku 2030 využívat 32 procent energií z obnovitelných zdrojů.

Při omezení dotací EU nejde o Babiše. Ohroženo je české zemědělství

Boj o omezení dotací EU pro velké zemědělce, který nyní vrcholí, není bojem o dotace Agrofertu. Pokud ho Česko prohraje, může to zlikvidovat nyní konečně trochu prosperující české zemědělství. A dopadnout i na farmáře, které byste rozhodně nenazvali „latifundisty“.

Lesy ČR prodávají dříví veřejnosti

Roční objem dříví, které mohou samovýrobci vytěžit a koupit ve státních lesích, zvyšují Lesy České republiky až na 200 m3. Letošní novinkou je veřejná nabídka zpracovaného kůrovcového dříví. Kupec tak může ročně odebrat ze skladu na kalamitních lesních správách až 50 m3 dřeva.

Ve Francii a Portugalsku se našlo 900 kg závadného masa z Polska

V devíti francouzských podnicích se našlo 800 kilogramů zkaženého masa původem z Polska. Oznámil to dnes francouzský ministr zemědělství Didier Guillaume. Dalších téměř 100 kilogramů se objevilo v Portugalsku. Hlavní polský veterinář ve čtvrtek přiznal, že Polsko vyvezlo do deseti zemí Evropské unie 2,7 tuny podezřelého hovězího.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info