Souhrn událostí uplynulého dne – 4.2.2019

Vláda posoudí novelu, která zrychlí výkon správy lesů

Ministerstvo zemědělství, obce s rozšířenou působností a kraje budou moci rychleji vydávat opatření obecné povahy, jako je zákaz vstupu do lesů nebo opatření podporující boj s kůrovcovou kalamitou. Platit budou okamžitě, projednávat se budou později, uvádí novela lesního zákona, kterou se v pondělí bude zabývat vláda.

PAP: Problematickým polským jatkám byl zakázán prodej produktů

Polská jatka, na kterých byly poráženy nemocné krávy, byla vyřazena ze seznamu závodů, jež mají povoleno prodávat svou produkci. Podle dnešní zprávy agentury PAP to oznámilo polské ministerstvo zemědělství.

Pivovar Primátor Náchod loni zvýšil výstav, export měl rekordní

Náchodský pivovar Primátor loni zvýšil výstav o zhruba čtyři procenta na více než 125.000 hektolitrů. K růstu výstavu přispěl export, který podnik zvedl o pět procent na rekordních více než 40.000 hektolitrů. Vývoz se tak na odbytu pivovaru podílel zhruba 32 procenty.

Lidé v Česku chtějí kvalitní potraviny, supermarkety to ale ignorují

Čerstvé i sušené exotické ovoce, oříšky, koření nebo čokoláda a káva dovezené až z východoafrické Ugandy. Nejen to si měli možnost odnést návštěvníci afrického dne, který se v neděli konal v jihlavském DIODu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info