Souhrn událostí uplynulého dne – 5.2.2019

Jihočeský kraj chystá studii, jak snížit obsah fosforu v Orlíku. Ročně ho tam přiteče 192 tun

Jihočeský kraj chystá studii, jak snížit množství fosforu ve vodní nádrži Orlík. Náklady na práce, které potrvají deset až 20 let, budou v miliardách Kč, podílet se na nich má i stát. Studie, která by mohla být hotová nejdřív koncem roku, bude stát šest milionů Kč, z toho milion zaplatí Středočeský kraj, zbytek Jihočeský.

Veterináři začnou kontrolovat kamiony u hranic s Polskem

Ode dneška začínají veterináři spolu s policií a celníky kvůli kauze s polským hovězím masem intenzivně kontrolovat kamiony v příhraničních oblastech s Polskem. Budou tak na hlavních silničních tazích v Královéhradeckém, Pardubickém, Libereckém a Moravskoslezském kraji.

Pivovar Samson bojuje se ztrátou. Přesáhla už půl miliardy

Tuzemská společnost Pivovar Samson dosahuje jedné z největších kumulovaných ztrát v českém pivovarnickém byznysu. Ke konci roku 2017 činila téměř 543 milionů korun.

Kofola prodá Hoop Polska za 334 milionů korun

Společnost Kofola ČeskoSlovensko prodá polského výrobce nápojů Hoop Polska firmě ZMB Capital, která vlastní výrobce polských minerálních vod Ustronianka. Kofola to oznámila s tím, že součástí prodeje je výrobní závod v polském Kutnu. Cena obchodu je minimálně 13 milionů eur, tedy zhruba 334 milionů korun.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info