Souhrn událostí uplynulých dní – 15. – 17.2. 2019

SVS na Moravě odhalila zásilky více než 300 kg problematického masa

Státní veterinární správa (SVS) v posledních dnech na dvou místech na Moravě zachytila celkem 320 kilogramů problematického drůbežího a vepřového masa. V prvním případě veterinární inspektoři v Olomouckém kraji při společné kontrole na silnici s celníky zastavili dodávku s polskou SPZ.

Konec polského úředníka. Kvůli závadnému hovězímu ho ministr odvolal

Polský ministr zemědělství Jan Krzysztof Ardanowski údajně v souvislosti s aférou kolem prodeje masa z nemocných krav odvolal úředníka odpovědného za bezpečnost potravin živočišného původu. V pátek o tom informovala televize TVN24.

Proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci bude vůči veřejnosti otevřenější

Vědci a občané budou mít přístup ke klíčovým informacím ohledně bezpečnosti produktů, které posuzuje Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), již na začátku hodnocení rizik. Zajišťuje to nařízení Evropského parlamentu a Rady o transparentnosti a udržitelnosti systému hodnocení rizik v Evropské unii, na jehož konečném znění se tento týden shodly Evropský parlament a Rada.

Rekordní rok českého piva v Rusku

Pivu se v roce 2018 na ruském trhu dařilo a poprvé za posledních pět let se zvýšila jeho spotřeba. To se pozitivně projevilo i na exportu českého piva do Ruska. Podle výsledků Českého statistického úřadu bylo vyvezeno téměř 375 tis. hektolitrů v hodnotě přesahující 700 mil. korun, což je nárůst o 55 % oproti roku 2017.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info