Souhrn událostí uplynulého dne 18. 2. 2019

Unikátní výzkum doložil, co se děje s rybami při zásazích do vodních toků

Více než šest stovek ryb zkoumal unikátní výzkumný projekt na horských potocích v Beskydech. Odborníci zjišťovali, co se děje s vrankami pruhoploutvými a pstruhy obecnými, když do koryta potoka vejde těžká technika, jako jsou bagry a nákladní auta. Zkoumali také, jak se změní dno potoka, a vliv na bezobratlé živočichy.

ASZ ČR: Miliardy vynaložené na propagaci značky Klasa se míjí účinkem

Téměř dvě miliardy korun vydaných na propagaci kvalitních českých potravin, které mnohdy nejsou ani kvalitní, ani české, jak dokládá namátkou třeba příklad čínského medu, majonézy s obsahem 1,6 procenta vaječného žloutku či listové těsto s dvojnásobným obsahem transmastných kyselin.

V týdnu budou potřeba deštníky, teploty půjdou dolů

I přesto, že teploty už v nadcházejícím týdnu zřejmě nebudou lámat rekordy jako o uplynulém víkendu, jaro už bude cítit ve vzduchu, protože rtuť teploměru bude v maximech stále šplhat k deseti stupňům. Od středy do pátku se ale přidají srážky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Mlékařská odbytová družstva Viamilk a Morava se chtějí spojit

Na českém trhu s mlékem usiluje o spojení odbytové družstvo Viamilk CZ z Hradce Králové s odbytovým družstvem Morava z Vyškova. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil na svém webu Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Ředitel Viamilku Pavel Lhoták nechtěl fúzi před dokončením komentovat.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info