Souhrn událostí uplynulého dne – 20.2. 2019

Zeleného piva Starobrno navaří přes milion půllitrů. Recept znají jen čtyři lidé

Čtyři a půl tisíce hektolitrů pro lidi v České republice, přes pět set hektolitrů pro Slováky. Tolik Zeleného piva uvaří letos sládci v brněnském pivovaru Starobrno. S přípravami začali začátkem týdne. Zájemci čepované třináctistupňové pivo ochutnají na Zelený čtvrtek 18. dubna.

Musí přijít razantní krok od státu, výrobu plastů je třeba omezit, říká Pavel Doležel

Pavel Doležel studuje na Energetickém ústavu brněnského Vysokého učení technického, má zmapované dopady energetiky na životní prostředí, ve své práci se snaží vytvářet vhodné podmínky pro život v domácnostech a podílel se na rekonstrukci vzduchotechniky na Lipně. Má podle něj smysl třídit odpad?

Vědci zjistili, že vlci upravili své teritoriální návyky

Vztah člověka a vlka nebyl nikdy zcela idylický. Faktem však zůstává, že jakýkoliv výskyt tohoto dříve obávaného predátora je nyní v Evropě vítán takřka s potleskem – minimálně z řad ochránců přírody.

EK vyšetřuje chovatele lososů, má podezření na kartel

Evropské antimonopolní orgány dnes provedly neohlášené kontroly ve firmách, které se zabývají chovem lososů v několika členských zemích Evropské unie. Důvodem je podezření z účasti těchto podniků v kartelu, oznámila dnes Evropská komise (EK).

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info