Souhrn událostí uplynulého dne – 12.3. 2019

Potravin je podle cechovních norem v ČR vyráběno přes 660

Cechovních norem, podle kterých by se měly vyrábět nadstandardní potraviny, je v Česku zhruba 260. Potravin, které označení nesou, je přes 660. Pokud by se ale počítala i různá balení, bylo by jich přes 1000. Na dnešní tiskové konferenci to sdělila Dana Gabrovská z Potravinářské komory ČR, podle níž stále přibývají nové výrobky.

Bude některých komodit nedostatek?

Únorová zpráva WASDE (World Agricultural Supply and Demand Estimates) amerického Ministerstva zemědělství ohledně celosvětového vývoje zemědělských komodit přinesla řadu překvapení. Ukázalo se totiž, že některých komodit nebude tolik, kolik se předpokládalo koncem loňského roku.

Bourárna v Praze zahájila provoz před schválením, hrozí jí pokuta

Veterináři spolu s policií a celníky odhalili v pražských Štěrboholech nepovolenou bourárnu masa. Provozovatel dokázal prokázat původ masa, neměl ale povolení k provozu. O to sice před časem zažádal, ale ještě jej nedostal. ČTK to dnes sdělil Petr Majer ze Státní veterinární správy (SVS).

Budvar vyvezl historicky nejvíce piva, překonal milion hektolitrů

Pivovar Budějovický Budvar loni exportoval nejvíce piva ve své historii. Vývoz stoupl meziročně o 8,5 procenta na 1,07 milionu hektolitrů. Poprvé vyvezl Budvar přes milion hektolitrů piva za rok. V pondělí to uvedl mluvčí Budvaru Petr Samec. Budvar je druhým největším českým exportérem piva, na českém vývozu se podílí 21 procenty.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info