Souhrn událostí uplynulého dne – 13.3. 2019

Český farmář prorazil s vejcomaty

První automat na prodej vajec se objevil v Hodkovicích na Praze-západ před pěti lety, dnes jich podnikatel Josef Dvořák provozuje osm. Do roka chce jejich prostřednictvím prodávat více než polovinu produkce rodinného statku v Zlatníkách-Hodkovicích.

Lesy ČR chystají koncepci rozvoje na roky 2020 až 2024

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) začal chystat novou pětiletou strategii rozvoje na roky 2020 až 2024. Nahradí koncepci rozvoje podniku pro roky 2015 až 2019, kterou připravilo vedení tehdejšího generálního ředitele LČR Daniela Szóráda.

Polsko podle PAP čeká audit systému kontroly při výrobě masa

Evropská komise bude na přelomu března a dubna v Polsku zkoumat, jak funguje tamní systém kontroly při výrobě masa. V pondělí o tom informovala agentura PAP s odvoláním na nejmenovaný zdroj v Evropské komisi.

Nekalé obchodní praktiky mezi podniky budou omezeny na celounijní úrovni

Pozdní platby odběratele za produkty podléhající rychlé zkáze, zrušení objednávek na poslední chvíli nebo jednostranné změny smluv omezí směrnice, jejíž znění dnes odhlasoval Evropský parlament. Jde o první směrnici, která reguluje nekalé obchodní praktiky mezi podniky v zemědělském a potravinovém řetězci v celé Evropské unii.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info