Souhrn událostí uplynulého dne – 14.3. 2019

Stát by mohl nabízet za pozemky pro rezervu půdy tržní ceny

Stát by mohl nabízet tržní cenu za pozemky, které bude chtít koupit kvůli udržení státní půdní rezervy. Počítá s tím novela zákona o Státním pozemkovém úřadu (SPÚ), kterou dnes v prvním čtení podpořila Sněmovna. Nyní ji posoudí sněmovní zemědělský výbor.

Svaz: Minipivovarů je u nás už 440, budou dále přibývat

V ČR je v současné době kolem 440 minipivovarů, před rokem jich bylo zhruba 400. V příštích deseti letech vznikne každý týden jeden nový minipivovar, tedy stejným tempem jako dosud. ČTK to řekl prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.

Evropská komise: Česká republika je oficiálně již bez afrického moru prasat

Rok a tři čtvrtě od vypuknutí afrického moru prasat (AMP) je Česká republika opět oficiálně zemí bez výskytu této nákazy. Evropská komise o tom informovala dopisem Českou republiku a ostatní členské státy Evropské unie.

Inspekce EK v Polsku prý našly problémy, ne ale v kvalitě masa

Veterinární inspekce Evropské komise v Polsku sice odhalila nesprávnosti v dokumentech jatek, ale nenašla žádné problémy s kvalitou masa. Podle agentury AP to dnes prohlásil polský ministr zemědělství. Na začátku února byli v Polsku inspektoři EU poté, co se ukázalo, že na jatkách u města Ostrów Mazowiecka byly poráženy nemocné krávy a jejich maso se následně prodávalo.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info