Souhrn událostí uplynulého dne – 21.3. 2019

Lesům chybí pracovní síly na úklid po vichřici. Hrozí další šíření kůrovce

V Česku chybí pracovní síly na úklid lesů po vichřici. Správci menších lesů velmi těžko shánějí specializované firmy, které dávají přednost velkým zakázkám. Popadané stromy je přitom potřeba odklidit, než se oteplí – v opačném případě se ve dřevě může množit kůrovec.

Veterináři v Sapě našli auto s 210 kg vnitřností bez chlazení

Veterináři spolu s celníky našli v areálu velkotržnice Sapa v Praze 4 - Libuši automobil, ve kterém bylo 210 kg zapáchajících vepřových vnitřností. Maso nebylo značené, automobil neměl chlazení v chodu. Celníci to dnes uvedli na svém webu.

Rybáři dostanou náhrady za škody způsobené kormorány

Rybáři dostanou náhrady za škody, které jim na rybách způsobili kormoráni. Předpokládá to poslanecká novela zákona o poskytování náhrad škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy, kterou dnes schválil Senát. Předlohu nyní dostane k podpisu prezident.

Sedláci apelují na využití potenciálu nové SZP

Nejen o nastavení takových podpor v rámci nové Společné zemědělské politiky po roce 2020, které povedou ke skutečnému rozvoji celého venkova s důrazem na dostatečně diverzifikované podniky, jež jsou plně zapojeny do života a dění v tomto prostoru, diskutovali se zástupci z politické sféry, státních institucí, partnerských organizací, ale i mezi sebou sedláci, kteří se sjeli z celé republiky na jarní jednání Rady Asociace soukromého zemědělství ČR.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.    

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info