Souhrn událostí uplynulého dne – 25.3. 2019

Mobilní jatka ministerstvo zatím nepovolilo. Chybí veterináři

Ministerstvo zemědělství se zatím kvůli nedostatku úředních veterinářů nechystá povolit detašovaná pracoviště jatek pro skot na farmách. Myšlenkou se však zabývalo, sdělil mluvčí úřadu Vojtěch Bílý. Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO chce jednat o problémech s počty veterinářů s poslanci.

Farmář začal maso sám i prodávat, teď nestíhá. Lidé už začali oceňovat kvalitu, říká

Drtivá většina kvalitního masného skotu se z Česka vyváží, říká farmář Martin Novotný v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Maso, které se prodává na pultech tuzemských obchodů, je tak paradoxně často z dovozu. Sám Novotný se před časem rozhodl, že k chovatelství skotu přidá i prodej masa, které si sám staří.

Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti sušenky rizikové pro alergiky

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) při aktuálních kontrolách zjistili prodej několika šarží sušenek s neodpovídajícím označením ohledně obsahu alergenních látek. Jednalo se o následující potraviny: Wafer tube-cake, Trubička s vaječnou náplní, označení DMT: 10.06.2019, šarže: 435.

Kontrola Sapy odhalila ryby ve špinavém autě i mušle v teple

Desítky kilogramů potravin neznámého původu, ryby ve špinavém autě či mušle přepravované v teple odhalila dnešní kontrola tržnice Sapa v Praze. Někteří přepravci zboží navíc měli auta ve špatném stavu, a jeden ani neměl řidičské oprávnění. Na policejním webu to oznámil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info