Souhrn událostí uplynulého dne – 15.4. 2019

Řada politiků a novinářů se kvetoucí řepky už nemůže dočkat

Opakuje se to rok co rok, vždy na jaře. Ne, řeč není o Velikonocích, ačkoliv datum je podobně proměnlivé. Bavíme se o řepce ozimé, která se v posledních několika letech stala vítaným obuškem v rukou novinářů i politiků. Aktuálně je řepka obviněna za to, že způsobuje vyšší ceny brambor.

NKÚ: Státu se nedaří zvyšovat soběstačnost v živočišné produkci

Státu se nedaří zvyšovat soběstačnost v živočišné produkci, přestože šlo v letech 2015 až 2017 na její podporu 21 miliard korun, z toho deset miliard korun z fondů Evropské unie. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ).

ČR a další: EU se produkci biopaliv má spoléhat na své zdroje

Evropská unie by při produkci biopaliv měla spoléhat především na vlastní zdroje, upozorní v pondělí na jednání ministrů zemědělství unie Česko společně se Slovenskem, Polskem a Bulharskem. Země ve společné deklaraci zdůrazní, že podporují všechny kroky, které povedou k vyššímu využívání zemědělských nepotravinářských produktů a zbytků.

Nákupní horečka. Řetězce nabízejí vajíčka bílá, hnědá i speciální indiánská

Vajíčka, pomlázky, tradiční pečivo a alkohol. Tyto produkty jsou podle obchodních řetězců před Velikonoci u českých zákazníků nejoblíbenější. Větší provoz než nyní přitom supermarkety během celého roku zažívají již jen před Vánoci.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info