Souhrn událostí uplynulého dne 23. 4. 2019

Do ČR se z Itálie dostalo 10 500 pstruhů se zakázanou látkou

Veterináři zjistili, že 10 500 pstruhů z Itálie mělo ve svalovině zakázanou leukomalachitovou zeleň, povolený limit vzorky přesáhly sedmkrát. Malachitová zeleň se používá jako léčivo proti parazitům a plísním. V EU je její používání zakázané od roku 2000.

Jaro přeje zlodějům včelích úlů. Zamezit krádežím může GPS

Na jaře, kdy je cena včelstev nejvyšší, roste počet krádeží úlů. Jde o škody v řádech až desítek tisíc korun. Dopadení pachatelů přitom bývá složité. Včelstva jsou totiž zpravidla na odlehlých místech. O svůj chov přišel nedávno i majitel pěti dřevěných úlů umístěných poblíž Hrobčic na Bílinsku.

Za lepší hospodaření s přírodními zdroji: Výzkumníci se spojili se sedláky

Mezi priority členů Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) patří udržitelné hospodaření s přírodními zdroji a rozvoj vlastních hospodářství tak, aby je v co nejlepším stavu mohli předat budoucím generacím.

Potravinovým bankám dá stát 63 milionů, pořád to ale nestačí. Chybí kvalitní sklady

Potravinová sbírka, ve které lidé mohou darovat jídlo nebo drogerii, bude letos poprvé i na jaře, a to 18. května. Novinkou bude i možnost dárcovství přes internet. Provoz bank platí hlavně ministerstvo zemědělství, letos na ně dá 63 milionů korun, o polovinu víc než vloni.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info