Revoluční systém chlazení mouky od Futurpolu
24.04.2019 | pekarske-technologie.cz
Tradičního dodavatele potravinářských řešení a pekařských technologií, firmu Futurpol, netřeba příliš představovat, neboť za dobu své více než dvacetileté existence dokázala v České republice i v zahraničí vybudovat řadu úspěšných pekárenských provozů a zajistit jejich bezproblémový chod.
V rámci dlouholetého zastupování italské značky CEPI nyní Futurpol přichází s revolučním řešením v oblasti chlazení mouky, které je v těchto horkých letních dnech vysoce aktuální.
Jedná se o unikátní technologii na principu výměny chlazeného vzduchu, který je vháněn do sila za pomoci tzv. fluidního lůžka, čímž dosahuje postupného získávání přednastavené teploty mouky. Výhodou oproti dosavadním systémům, kde kvůli použití dusíku či jiných plynů dochází k neřízeným výkyvům teplot a současně tedy i kvality mouky v procesu výroby, je dosažení absolutní kontroly přednastavených parametrů, zamezení ztrát času a zdrojů při zahájení výrobnního cyklu, zamezení ucpávání dopravních cest s výměníkem a tedy vysoké úspory nákladů.
Jak celý systém funguje a jakým způsobem umí Futurpol a CEPI pomoci k zajištění konstantní kvality mouky pro pekárenské provozy se lze dozvědět na speciálním webu www.chlazenimouky.cz , který pro tento účel odborníci z Futurpolu připravili.
Další články v kategorii
- Útraty Čechů za květiny loni klesly o 7,2 procenta na 15 mld. Kč (26.04.2024)
- Souhrn událostí uplynulého dne – 25.4. 2024 (26.04.2024)