Revoluční systém chlazení mouky od Futurpolu
24.04.2019 | pekarske-technologie.cz
Tradičního dodavatele potravinářských řešení a pekařských technologií, firmu Futurpol, netřeba příliš představovat, neboť za dobu své více než dvacetileté existence dokázala v České republice i v zahraničí vybudovat řadu úspěšných pekárenských provozů a zajistit jejich bezproblémový chod.
V rámci dlouholetého zastupování italské značky CEPI nyní Futurpol přichází s revolučním řešením v oblasti chlazení mouky, které je v těchto horkých letních dnech vysoce aktuální.
Jedná se o unikátní technologii na principu výměny chlazeného vzduchu, který je vháněn do sila za pomoci tzv. fluidního lůžka, čímž dosahuje postupného získávání přednastavené teploty mouky. Výhodou oproti dosavadním systémům, kde kvůli použití dusíku či jiných plynů dochází k neřízeným výkyvům teplot a současně tedy i kvality mouky v procesu výroby, je dosažení absolutní kontroly přednastavených parametrů, zamezení ztrát času a zdrojů při zahájení výrobnního cyklu, zamezení ucpávání dopravních cest s výměníkem a tedy vysoké úspory nákladů.
Jak celý systém funguje a jakým způsobem umí Futurpol a CEPI pomoci k zajištění konstantní kvality mouky pro pekárenské provozy se lze dozvědět na speciálním webu www.chlazenimouky.cz , který pro tento účel odborníci z Futurpolu připravili.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulého dne 22. 12. 2025 (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



