Souhrn událostí uplynulého dne 24. 4. 2019

Česko Slovensko hledá sysly. Po zimním spánku je mapují odborníci i veřejnost

S přicházejícím jarem skončil zimní spánek syslů. Monitoring tohoto kriticky ohroženého savce může právě začít. Do terénu vyrazí odborníci na jižní Moravě i na západním Slovensku. Mapování syslů je ale velmi náročné, a tak odborníci uvítají pomoc veřejnosti.

Hamé začalo vyvážet košer výživy do USA

Společnost Hamé letos začala exportovat košer kojenecké výživy do USA. Zatím jde o vývoz v řádu milionů korun, trh má však velký potenciál, řekl dnes ČTK mluvčí společnosti Petr Kopáček. Letos firma plánuje investovat 260 milionů Kč do automatizace výroby. Loňské tržby zatím nezveřejnila.

Kilo kopřiv za 600? Lidé kroutí hlavou nad bylinami v plastu, zájem o ně však roste

Bazalka, medvědí česnek, pažitka, petrželka nebo řeřicha. Před Velikonocemi poptávka po bylinkách tradičně roste, potvrzují obchodní řetězce. Češi je hojně využívají nejen do velikonoční nádivky, ale také do populárních smoothie.

Zavíráme. V Česku zkrachovalo dalších 513 venkovských koloniálů

V Krčmani, obci na hlavním silničním tahu na Přerov, mívali kdysi tři obchody. Na začátku letošního roku zavřel poslední krám. Naštěstí jen dočasně. Poslední místo, kde si místní mohli koupit potraviny, se nakonec podařilo udržet.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info