Souhrn událostí uplynulého dne – 25.4.2019

Místo chemického postřiku působí na toskánské vinici Mozart

Na vinici v toskánské oblasti Val d'Orcia rostlinám místo chemického postřiku už deset let dopřávají symfonie Wolfganga Amadea Mozarta, napsal list La Repubblica. Odborníci potvrdili, že hudba zlepšuje kvalitu hroznů a odpuzuje hmyz i parazity.

Selfíčkoví predátoři a ničitelé. Touha po dokonalé fotografii mezi tulipány trápí holandské pěstitele

Že i náruživí milovníci takzvaných selfies mohou způsobit značné škody, dokazují případy z Nizozemska. Tamější pole tulipánů, jednoho ze symbolů této země, trpí nájezdy hlavně zahraničních návštěvníků.

Odborník: O tom, jak bude sucho, rozhodne déšť příštích týdnů

Srážky v nadcházejících týdnech rozhodnou o tom, jaké letos bude sucho. Pokud zaprší, ty nejhorší prognózy by se nemusely naplnit, řekl ČTK ředitel Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Mark Rieder. Podle rektora České zemědělské univerzity Petra Skleničky ale chybí v krajině téměř roční úhrn srážek.

České vinařství dva roky vyvíjelo nový nápoj. Nachmelené je mix vína a chmele

Specialitu se sníženým obsahem alkoholu, která kombinuje víno a chmel, ve středu v Brně představili zástupci vinařství Vinium Velké Pavlovice. Sycený nápoj s názvem Nachmelené má být alternativou k lehčím alkoholickým nápojům, jako jsou cidery nebo nápoje na bázi piva s ovocnou příchutí.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info