Sommet de l'Elevage 2019 bude patřit blondům

Čestné místo v rámci 28. ročníku francouzského veletrhu hospodářských zvířat Sommet de l'Élevage bude mít tentokrát plemeno blonde d'Aqutaine. Jedince tohoto plemene, uznaného oficiálně v roce 1962, budete moci obdivovat při speciální návštěvě den před zahájením samotného veletrhu – tedy 1. října 2019 při návštěvě testační stanice býků v Doux nebo též během národní soutěže v hale Zénith, kdy se představí 400 nejlepších zvířat tohoto plemene. Ve dnech 2. až 4. října 2019 v Clermont-Ferrand budou představena i další masná plemena jako hereford (též v národní soutěži) nebo limousin, charolais, salers, simentál. 

Na výstavě nebudou chybět další plemena skotu, včetně plemen koz, ovcí a koní. Celkově se představí 2000 geneticky kvalitních zvířat. V roce 2018 největší veletrh hospodářských zvířat Sommet de l'Elevage potvrdil své prvenství v oblasti masných plemen a stává se stále důležitějším místem schůzek odborníků živočišné výroby. Svým programem přitáhl unikátních 95 000 návštěvníků z 85 zemí, včetně České republiky, a díky zvětšení výstavní plochy na 180 000 m2 přivítal 1500 vystavovatelů z 32 zemí.

Kromě návštěv chovů během veletrhu jsou organizovány i návštěvy farem den před oficiálním zahájením. Vstup na veletrh je pro zahraniční návštěvníky zdarma. Věříme, že v roce 2019 se veletrhu zúčastníte!

Kontakt a adresa pro další informace o veletrhu, přihlášení na veletrh a zaslání přihlášek: ALTIOS Česká republika s.r.o., Alena Pechová, Dejvická 35, Praha 6, tel: 2 333 444 60, email: a.pechova@altios.com.

Informační leták ke stažení zde: http://www.cschms.cz/index.php?page=novinka&id=2649

 

Kamil Malát 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info