Souhrn událostí uplynulého dne – 4.6.2019

Valašské Klobouky nabízí zemědělcům zdarma pozemky k usušení sena

Valašské Klobouky na Zlínsku nabízejí lidem pozemky k usušení sena, kterého bylo v posledních letech nedostatek. Drobní zemědělci mají k bezplatnému zužitkování trávy k dispozici přes 26.000 metrů čtverečních zelených ploch, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Obří skleník na rajčata u Tlučné zřejmě nebude, lidé ho nechtějí

Obří čtyřhektarový skleník na rajčata v Tlučné u Plzně zřejmě nevznikne. Na haldách po těžbě uhlí ho chtěla postavit firma Pilsen Technologies. Sedm metrů vysokou stavbu na kopci nad Tlučnou ale obec ani místní nechtějí. Mají obavu, že bude v noci zářit a naruší krajinný ráz.

SZPI zjistila pekingské zelí s nadlimitním obsahem pesticidu dimethoat

V rámci cílených kontrol cizorodých látek v sortimentu čerstvého ovoce a zeleniny, které Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provádí v maloobchodní síti, velkoobchodě i v rámci kontrol dovozu, zjistila SZPI nevyhovující šarži potraviny „pekingské zelí“.

V Česku se objevila hniloba včelího plodu, na Semilsku pálí včelstva

V Česku se po třech letech objevila hniloba včelího plodu, veterináři ji prokázali v Dolních Štěpanicích na Semilsku. Včelstva byla veterináři v ohnisku usmrcena a spálena, v okolí veterináři vytyčili ochranné tříkilometrové pásmo, kde se musí dodržovat opatření pro přesuny včelstev a sledovat příznaky nákazy.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info