Souhrn událostí uplynulých dní 7. 6. - 9.6.2019

SZIF nebude proplácet dotace Agrofertu a Tomanových podniků

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) nebude proplácet dotace holdingu Agrofert od února 2017, kdy je premiér Andrej Babiš (ANO) vložil do svěřenských fondů kvůli platnosti novely o střetu zájmů. Od té doby fond proplatil projekty za 63 milionů korun.

Projekt ČR a Polska „Bezpečné a kvalitní potraviny na obou stranách hranic“ byl zakončen

Dne 6. června 2019 se v polské Opoli uskutečnila závěrečná konference k projektu přeshraniční spolupráce Státní zemědělské a potravinářské inspekce a polské Inspekce kvality zemědělských a potravinářských výrobků (Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych).

Jih Čech zasáhly další silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím, hrozí rozvodnění menších toků

Prachaticko a Českokrumlovsko večer zasáhly velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím. Intenzivní srážky mohou rychle zvedat hladiny zejména menších toků. Nová výstraha meteorologů s vysokým stupněm nebezpečí platí pro tyto oblasti do půlnoci.

Začala sklizeň brambor, loňská byla kvůli suchu menší o 15 pct

V Česku začala sklizeň brambor. Zda bude lepší než jejich loňská produkce, která kvůli suchu meziročně klesla o 15 procent na 380.000 tun, není v tuto chvíli jasné. Březnové a dubnové počasí pěstování raných brambor ale přálo, kvůli chladnějšímu květnu se však zpozdila jejich sklizeň.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info