Souhrn událostí uplynulých dní – 14. – 16.6. 2019

Lesům ČR loni kvůli kůrovci klesl zisk na 70 mil. Kč ze tří mld.

Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) loni propadl čistý zisk na 70 milionů korun ze 3,08 miliardy korun v roce 2017. Šlo o nejnižší výsledek v novodobé historii podniku. Důvodem byl výrazný pokles cen dřeva způsobený kůrovcovou kalamitou. Nízké ceny dřeva se odrazily v poklesu tržeb, ačkoli těžba dřeva vzrostla.

Startuje program Prostředí pro život, nabízí stovky milionů na výzkum životního prostředí

Řešitelé výzkumných projektů v oblasti životního prostředí se mohou od dnešního dne ucházet o více než 429 mil. Kč. Technologická agentura ČR (TA ČR) ve středu 12. června 2019 vyhlásila první veřejnou soutěž v programu Ministerstva životního prostředí s názvem Prostředí pro život.

Jídlo je dražší a dražší. Češi se pídí po slevách

Potraviny v Česku zdražily v letošním prvním čtvrtletí v průměru o 3,3 procenta. Není tedy divu, že spotřebitelé se stále více pídí po levnějším zboží, nabízeném obchodníky v akcích. Podíl těchto prodejů na celkových tržbách obchodu přitom už loni dosáhl 56 procent a za posledních deset let se bezmála zdvojnásobil.

Zemědělci dostanou dotace za zhruba 32 mld Kč, převážně z EU

Na obhospodařovanou plochu a chov zvířat dostanou zemědělci dotace za zhruba 32 miliard korun, převážná část peněz pochází z evropských fondů. ČTK to dnes sdělila mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Vladimíra Nováková.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info