Souhrn událostí uplynulého dne – 27.6. 2019

Potravinářská inspekce zakázala cukrovinky s o několik řádů vyšší přítomností alergenů oproti informaci na obalu

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistili v tržní síti dvě šarže cukrovinek z dovozu, u kterých laboratorní rozbor potvrdil několikanásobně vyšší přítomnost alergenních látek, než kolik odpovídá informaci uvedené na obalu potravin.

Opětovné využití vody v zemědělství má předběžně v EU zelenou

Na jednání Rady pro životní prostředí se dnes ministři členských států EU dohodli na společné pozici k návrhu nařízení o minimálních požadavcích pro opětovné používání vody v zemědělství. Ministři životního prostředí dále diskutovali o účinném provádění právních předpisů a přijali společné vyjádření k budoucí chemické politice EU.

Nepříznivé koncentrace dusíku v lesích lze snížit pěstebními postupy a úpravou druhové skladby

Orlické hory patří mezi oblasti s největší zátěží sloučeninami dusíku v České republice. Svůj podíl na ohrožování lesů dusíkem nese již od konce 20. století intenzivní zemědělství, průmysl a doprava. Lesní hospodáři se tak musí vypořádat s abnormálním růstem mladších porostů i dalšími negativními projevy.

NP Šumava už má letos 15.000 krychlových metrů kůrovcového dřeva

V šumavském národním parku je letos připraveno ke zpracování už 15.000 krychlových metrů dřeva napadených kůrovcem. Je to výrazně více než ve stejnou dobu v minulých letech. NP Šumava předpokládá, že počet stromů napadených kůrovcem ještě zásadně vzroste.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.    

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info