Souhrn událostí uplynulých dní – 28. – 30.6. 2019

Přehlížení kůrovce se prodraží. Vlastníci lesů zaplatili pokuty za 7 milionů

K šíření škůdců přispívají i vlastníci lesů. Stát jim loni udělil pokuty za téměř sedm milionů korun. Největší více než třímilionovou pokutu dostaly Lesy ČR. Letos mají zaplatit dalších 500 tisíc. Podnik se soudí. Česká inspekce životního prostředí loni provedla 782 kontrol, většina z nich byla zaměřena na šíření kůrovce a dalších škůdců.

Teplejší počasí dělá radost vinařům, sklízet hrozny by mohli už za 60 dní

V minulém týdnu na moravských vinicích odkvetly poslední keře vinné révy a zbývají tak přibližně dva měsíce do sklizně prvních hroznů. Počasí si vinaři zatím pochvalují a letošní úrodu by snad neměly ohrozit ani současné nadprůměrné teploty.

Za měsíc se do ČR dostalo 21 tun drůbežího z Polska se salmonelou

Za poslední zhruba měsíc veterináři zjistili 14 případů, kdy bylo do ČR dovezeno drůbeží maso z Polska se salmonelou. Celkem šlo o 21 tun masa. Dnes to na dotaz ČTK sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Většinou to byly chlazené produkty, když testy bakterie zjistily, byly už snězené.

Nejlepší restaurace světa je ve Francii. Má vlastní sady i farmu a shlíží na moře

Mirazur. To je název nejlepší restaurace světa pro rok 2019. Podnik šéfkuchaře Maura Colagreca, Argentince s italskými kořeny, leží v jihofrancouzském městečku Menton. První místo v žebříčku padesáti špičkových světových restaurací obsadil díky hodnocení tisícovky kulinářských odborníků.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info