Souhrn událostí uplynulého dne 1. 7. 2019

Českým polím chybí pestrost pěstovaných plodin. Dominují jim pouhé čtyři

Jarní zežloutnutí našich polí se stalo každoročním koloritem. Vždycky s sebou přinese také obvyklou argumentační přestřelku, zda se řepky nepěstuje příliš, nakolik krajině škodí, anebo naopak prospívá. Jak si však ve stínu řepkové debaty vedou ostatní plodiny a čím se naši zemědělci řídí při jejich výběru?

Němci mají přednost. Družstvo pošle tisíce litrů mléka do ciziny, Madeta omezí výrobu

Největší česká mlékárna Madeta přišla ode dneška o dodávky 200 tisíc litrů mléka denně z Mlékařského a hospodářského družstva JIH. Družstvo bude víc dodávat do Německa.

Japonsko obnovilo komerční lov velryb. Pět lodí již vyrazilo z ostrova Hokkaidó

Japonsko dnes obnovilo komerční lov velryb. Pět lodí již ráno vyrazilo z ostrova Hokkaidó, další budou následovat, informovala agentura Kjódó. Stalo se tak po 31 letech. Země na konci loňského roku vystoupila z Mezinárodní velrybářské komise (IWC).

Tesco snižuje plýtvání potravinami. Přidejte se, žádá po konkurenci

Snižování množství odpadu je mezi velkými firmami v poslední době často skloňované téma. Součástí cílů OSN pro udržitelnou ekonomiku je i omezení globálního plýtvání potravinami. Právě této mety nedávno dosáhl řetězec Tesco, který teď vyzývá své konkurenty, aby se k němu přidali.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info