Souhrn událostí uplynulého dne – 2.7. 2019

Výzkum invazivní strategie lýkožrouta smrkového

Škody způsobené lýkožroutem smrkovým (kůrovcem) jsou v posledních letech velmi diskutované téma. Výzkumem a prognostikou jeho invazivní strategie se zabývali odborníci z Lesů České republiky, s. p., a České zemědělské univerzity v Praze. Článek s výsledky publikovali v časopise Zprávy lesnického výzkumu 1/2019.

Nové podmínky pro pěstování chmele schválila vláda

Nové podmínky pro šlechtitele a pěstitele chmele přinese novela zákona o oběhu osiva a sadby, kterou dnes schválila vláda, informoval ČTK tiskový odbor kabinetu. Materiál ministerstva zemědělství například ruší povinnost provádění zkoušek užitné hodnoty odrůd chmele pro registraci.

Čechy trápí silné sucho, tento týden se rozšíří i na Moravu. Bouřky nepomohou

Málo srážek a tropické teploty mohou za to, že v převážné většině Čech je výrazné až extrémní sucho v půdě do jednoho metru. Naopak Morava s výjimkou Ostravska a Opavska je na tom lépe díky dešťům v týdnu od 16. do 22. června.

Budvaru stoupl zisk po zdanění o 5 pct na 267,1 milionu Kč

Pivovaru Budějovický Budvar stoupl loni meziročně zisk po zdanění téměř o pět procent na 267,1 milionu Kč. Čistý obrat stoupl o 7,6 procenta na 2,81 miliardy Kč. Do státního rozpočtu odvedl loni pivovar 500 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy pivovaru zveřejněné ve Sbírce listin.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info