Souhrn událostí uplynulého dne – 11.7.2019

Průzkum: Češi loni meziročně nasbírali o třetinu méně hub

Průměrná česká domácnost, která sbírá houby, si loni odnesla z lesa 6,62 kilogramu hub, což bylo meziročně o třetinu méně. Celkově Češi loni nasbírali lesní plody za 4,57 miliardy korun, přičemž dlouhodobý roční průměr činí 4,15 miliardy korun.

Sady Nebílovy na Plzeňsku očekávají asi třetinovou úrodu jablek

Třicetihektarové Sady Nebílovy ze zemědělské skupiny Lukrena z Plzeňska, očekávají zhruba třetinovou úrodu jablek oproti loňsku, kdy jich sklidily přes 600 tun. Zavinily to květnové mrazy i fakt, že stromy jsou po loňském suchu a abnormální úrodě vysílené, řekla dnes ČTK vedoucí sadů Jana Zikmundová.

Zákaz dovozu skotu z ČR do Kazachstánu

Ministerstvo zemědělství ČR v tiskové zprávě oznámilo, že prostřednictvím Velvyslanectví ČR v Kazachstánu obdrželo informaci o zákazu dovozu skotu z ČR do Kazachstánu. Důvodem zákazu je nekalé jednání dosud neznámého subjektu nebo subjektů při vývozu skotu, pokud jde o deklarování plemenné příslušnosti zvířat.

Slovensko zahajuje program dotací farmářům na pohonné hmoty

Slovensko zahajuje program poskytování dotací farmářům na pohonné hmoty, takzvanou zelenou naftu. Cílem opatření v podobně vrácení části spotřební daně, na které stát pro tento rok vyčlenil 30 milionů eur (766 milionů korun), je zlepšení situace farmářů.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info