Souhrn událostí uplynulých dní – 12. – 14.7.2019

Na jihu Moravy vrcholí sklizeň meruněk, poznamenalo ji sucho

Sklizeň meruněk a višní na jihu Moravy vrcholí, komplikuje ji ale počasí i nedostatek pracovních sil. ČTK to dnes řekl ředitel ovocnářské firmy Pomona Těšetice a předseda Ovocnářské unie Moravy a Slezska Ivo Pokorný.

Zemědělci na Vysočině se spojili. Chtějí zachovat produkční zemědělství

Vysočina – Zemědělci z Vysočiny usilují o to, aby v rámci reformy společné zemědělské politiky po roce 2020 bylo v kraji zachováno produkční zemědělství, tedy vyvážený poměr mezi hospodařením v oblasti rostlinné a živočišné výroby při zachování alespoň stávajícího objemu výroby a rentability s návazností na zaměstnanost.

Farmáři na Hané se po suchém jaru a bouřkách obávají o úrodu

Nižších výnosů i horší kvality obilí a řepky se po suchém jaru a nedávné prudké bouřce s krupobitím obávají farmáři v Olomouckém kraji, kde kombajny tento týden sklidily první desítky hektarů polí. Poškozené jsou lány s obilím zejména na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku.

Ministr Toman před jednáním Rady ministrů v Bruselu: Čeká nás důležitá debata o přizpůsobení zemědělství na změnu klimatu

Klíčová debata o adaptaci zemědělství na změnu klimatu a ochraně životního prostředí v rámci Společné zemědělské politiky čeká v pondělí evropské ministry zemědělství v Bruselu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info