Souhrn událostí uplynulého dne – 15.7. 2019

Změny v lesním zákoně jsou nezbytné. Bez nich nebude možné vyplatit vlastníkům lesa podporu

Novely zákona o lesích a zákona o Státním pozemkovém úřadu (SPÚ) projednala Poslanecká sněmovna. Změny v lesním zákoně reagují na rozsáhlou kalamitu, která zasáhla lesy na velké části území České republiky.

Propad zaměstnanosti v zemědělství se loni po letech zastavil

Pokles počtu pracovníků v zemědělství se loni po řadě let zastavil, přibylo jich 200 na 100.200. Uvádí to pracovní verze Zprávy o stavu zemědělství za loňský rok od ministerstva zemědělství, kterou má ČTK k dispozici. Pokles trval skoro od začátku tisíciletí. Pracovníci ale stále chybí, a to nejenom na manuální práce.

Zajíci umírají hlady, musí se vypouštět noví

Z české krajiny mizí zajíci či koroptve. Ve středních Čechách se vypouštěli noví mladí zajíci, aby se jejich počty v přírodě doplnily. Podle myslivců je příčinou úbytku především špatné hospodaření zemědělců a státní dotační politika. Kromě zajíce je ohrožena i další drobná zvěř.

Lesy ČR v pololetí zvedly těžbu kůrovcového dřeva o 112 procent

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) v prvním pololetí zvýšil meziročně těžbu kůrovcového dřeva o 112 procent na 2,87 milionu metrů krychlových z předchozích 1,35 milionu metrů krychlových. Celková těžba v prvním pololetí stoupla o 17 procent na 5,59 milionu metru krychlových.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info