Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.7. 2019

Ministr Brabec v jižních Čechách: Obcím i krajině vracíme vodu

Obce v posledních letech trápí nedostatek pitné vody. Ani aktuální srážky nepomáhají dostatečně zotavit podzemní vody ze sucha nakumulovaného v posledních letech. Ministerstvo životního prostředí pomáhá obcím s posilováním zdrojů pitné vody. Vodu vrací i do krajiny.

Špatné počasí ničí úrodu

Červencová zpráva WASDE (World Agricultural Supply and Demand Estimates) amerického Ministerstva zemědělství ohledně celosvětového vývoje zemědělských komodit přinesla řadu překvapení. Obavy z velmi špatné úrody kukuřice v USA se nepotvrdily a naopak se zdá, že nepříznivé podmínky potrápily americké producenty sójových bobů.

Ochránci zvířat chtějí porážky na jatkách přenášet na web

Usmrcování zvířat by mělo být pod dohledem veřejnosti, aby se zabránilo týrání. Chce to sdružení Zvířata nejíme, bojující za ochranu zvířat. Jejich návrh, aby se na všech jatkách v Česku umístily kamery, podpořilo svými podpisy za čtyři měsíce 14,5 tisíce lidí.

Kvůli hnilobě včelího plodu museli na Semilsku spálit 91 včelstev

Kvůli hnilobě včelího plodu už museli veterináři na Semilsku spálit 91 včelstev. Číslo nemusí být konečné, ohnisek nákazy přibývá. Do ochranného pásma kolem nich spadá více než 1300 včelstev na 176 stanovištích, řekl dnes ČTK ředitel krajské veterinární správy v Liberci Roman Šebesta.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info