Souhrn událostí uplynulého dne – 1.8. 2019

Třetina Čechů dává přednost tuzemským značkám. Důležitá je kvalita, cena i tradice

Podle údajů, které vyplývají z průzkumu agentury STEM/MARK, upřednostní při výběru zboží českého výrobce každý třetí Čech. Zahraniční značky oproti tomu výslovně preferuje jen každý padesátý. Ačkoliv je definice české značky spíše nejednotná, Češi kvalitě tuzemských produktů zkrátka věří a na toto označení slyší.

Peníze pro nestátní vlastníky lesů. Pouze část slíbeného, a ještě není nic jisté

Vláda na svém zasedání 30. 7. schválila dotační program, který by měl kompenzovat razantní propad cen dříví na trhu kvůli suchu a kůrovci. Nestátní vlastníci lesů by měli letos získat 1,5 miliardy, o další miliardě pro příští rok chce ministerstvo jednat.

Bramborářům na Vysočině by k lepšímu výnosu pomohly deště

Pěstitelům brambor na Vysočině ještě mohou pomoci k lepší úrodě deště. Dopady sucha se liší místo od místa, porostům ale zase neškodí plíseň. Zatím to vypadá spíš na průměrný výnos. Žádné rekordy v této sezoně prozatím neočekáváme, řekl ČTK předseda Českého bramborářského svazu Josef Králíček.

Schillerová: Tato vláda nikdy neprodá pivovar Budvar

Současná vláda nikdy nezprivatizuje pivovar Budějovický Budvar, jejž vlastní stát. Budvar je významný plátce daní. Novinářům to dnes v Budvaru řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Budvar je jediným pivovarem, který vlastní stát. Za vlády Mirka Topolánka v roce 2007 stát privatizaci zvažoval.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info