Znojemský vinař Vajčner nechává víno zrát v nádobách pod zemí
08.10.2019 | ČTK
Hrozny ošetřené pouze biologickými postřiky nechává znojemský vinař Martin Vajčner zrát několik měsíců v hliněných nádobách zakopaných v zemi. Už třetím rokem třiatřicetiletý someliér a vinař vyrábí naturální vína kachetinskou metodou, která pochází z Gruzie.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- V jižní polovině ČR hrozí silné bouřky. Napršet může až třicet milimetrů (06.06.2023)
- Divočina s lidmi na sebe v Africe stále častěji narážejí. Šelmy ohrožují stáda, farmáři se brání zbraněmi (06.06.2023)
- Výhra i prohra vinařů. Uhájili nulovou daň, ale přijdou o dárkový odpis z daní (06.06.2023)
- Lesy ČR budují pro turisty novou cestu do Boubínského pralesa (06.06.2023)
- Mikroplasty se našly ve všech vzorcích vody odebraných při cestě napříč oceány (06.06.2023)
- Chovatelé prasat prodělali loni skoro miliardu (06.06.2023)
- Boj o vodu v řece Tajo: Závlahy na jihu ohrožují zemědělství na celém poloostrově (06.06.2023)
- Výrobce krmiv Vafo otevřel ve Finsku výrobní závod za 377 milionů korun (06.06.2023)
- Superprasata se připravují na invazi do USA, varuje kanadský zoolog (06.06.2023)
- V loňském roce klesla výše těžeb o 17 procent, obnova lesů dosáhla 50 tisíc ha (06.06.2023)