Elitní limousine aukce naplnila očekávání

Již v sobotu 19. října se začala do Březí u Trhových Svinů sjíždět nejen aukční zvířata, ale i chovatelé jak z České republiky, tak i ze zahraničí, aby se zúčastnili chovatelského večera a následné nedělní aukce plemenných jalovic limousine. Mezi zahraničními hosty nechyběli chovatelé z Německa, Rakouska, Slovenska a Slovinska. V sobotu proběhla komentovaná prohlídka farmy a nově otevřené odchovny zaměřené na odchov býků plemene limousine. Následoval přesun do Žumberka, kde proběhla společná večeře pokračující besedou mezi chovateli.

V neděli v den aukce proběhlo ještě před samotnou aukcí hodnocení exteriéru jalovic. Komise složená výhradně z německých chovatelů měla za úkol vybrat nejlepší jalovici v kategorii mladších jalovic a nejlepší jalovici v kategorii jalovic starších vybíral pan Ing. Jaroslav Burda za společnost Bursia s.r.o. V kategorii mladších jalovic byla vybrána a následně oceněna jalovice kat.č. 8 Elite ET z chovu pana Martina Mejdrecha. V kategorii jalovic starších byla jako nejlepší jalovice vybrána z chovu společnosti Černěveský Háj s.r.o. jalovice kat.č. 19 Dorka z Háje.

V následující aukci byla za nejvyšší cenu 48 000,- Kč v kategorii mladších jalovic vydražena kat.č. 6 Zorinka ze Svaté Kateřiny z chovu pan Adolfa Loose. Ze starších jalovic byl pak největší zájem o jalovici kat.č. 13 Esenci VFU z chovu VFU ŠZP Nový Jičín, která byla vydražena za 71 000,- Kč.

Slovenští chovatelé v aukci zakoupili homozygotně bezrohou jalovici kat.č. 18 Dianu z Todně PP z chovu bratrů Farkových. Do Německa, jmenovitě do chovu známého chovatele Michaela Klemma, poputuje jalovice kat.č. 8 Extreme ET z chovu pana Martina Mejdrecha. Průměrná prodejní cena v aukci byla u kategorie mladších jalovic 43 500,- Kč a u kategorie jalovic starších 58 500,- Kč.

Následující den po aukci proběhla návštěva limousinských chovů na jihu Čech spojená s předvýběrem jalovic pro export do Slovinska. • Fotogalerii z této aukce najdete ZDE

 

Klub chovatelů LI

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info