Souhrn událostí uplynulého dne – 31.10. 2019

Jsou organické potraviny lepší volbou? Neplatí to vždy

Nakoupit vůči přírodě šetrnější organické potraviny, nebo sáhnout po o poznání levnější konvenční, ale ne zrovna šetrné produkci? V supermarketu můžeme svádět nelehkou bitvu, přičemž vítěz utkání mezi naší peněženkou a svědomím není do poslední chvíle jistý.

Vinařství z Boršic zkouší potřetí vyrobit slámové víno

Rodinné vinařství Dvůr pod Starýma Horama z Boršic na Uherskohradišťsku zkouší potřetí ve své historii výrobu slámového vína. Speciální víno připravuje pouze v letech, kdy je dobrá sklizeň. S lisováním hroznů, které nyní vysychají, počítá vinařství nejdříve za tři měsíce, řekl dnes ČTK majitel podniku Petr Gottwald.

Do miliardového tendru Lesů ČR se přihlásilo 32 firem, o šest víc než loni

Do sedmimiliardového tendru státního podniku Lesy České republiky na lesnické práce, těžbu a prodej dřeva v letech 2020 až 2024 podalo nabídky 32 firem. Sdělila to mluvčí podniku Eva Jouklová. V tendru 2020+ jde o těžbu 8,56 milionu metrů krychlových dříví, práce za 6,99 miliardy korun a roční zalesnění 2879 hektarů.

Produkce masa ve 3. čtvrtletí stoupla, vyšší byl i výkup mléka

Produkce masa v Česku se ve 3. čtvrtletí meziročně zvýšila o 2,7 procenta na 112.320 tun. Vyšší byla výroba hovězího, vepřového i drůbežího. Nákup mléka vzrostl o procento na 746,8 milionu litrů. Údaje dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.    

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info