Souhrn událostí uplynulého dne – 4.11.2019

Pokles stavů jalovic masného skotu pokračuje

Oproti letním měsícům, kdy při meziročním porovnání stavy krav bez tržní produkce mléka klesaly, se v září, za kdy jsou dostupné zatím poslední údaje o počtech chovaného skotu, propad zastavil. Pokles stavů jalovic, tedy další generace, však pokračuje a to není dobrý signál pro budoucnost odvětví.

Veterináři zjistili v jižních Čechách nelegální porážení prasat

Veterináři odhalili dva případy nelegální porážky a prodeje masa v jižních Čechách. Na Strakonicku se v budově zemědělského družstva nelegálně porážela prasata, na Písecku se pak prodávalo hovězí maso z domácí porážky.

O 3,8 miliardách pro zemědělce rozhodne vláda

Ministerstvo zemědělství navrhuje, aby zemědělci dostali v příštím roce v národních dotacích 3,8 miliardy korun, stejně jako letos. Vyplývá to z ministerského materiálu, který má ČTK k dispozici. O přerozdělení peněz rozhodne v pondělí vláda.

OSN: Na jihu Afriky hrozí 45 milionům lidí nedostatek jídla

Kvůli rekordnímu suchu hrozí v příštích měsících nedostatek potravin 45 milionům lidí na jihu Afriky. V dnešním vyjádření to uvedl Světový potravinový program (WFP), který je jednou z agentur OSN. Některé země v regionu budou podle jeho zástupců v budoucnu jedny z nejvíce postižených klimatickými změnami.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info