Souhrn událostí uplynulého dne – 6.11. 2019

Pro chytrou farmu do e-shopu. Digitalizace českého zemědělství opět pokročila

Na první pohled drobnost, v důsledku však jasný důkaz, že se digitalizace českého zemědělství pohybuje mílovými kroky kupředu. Agdata, největší česká společnost poskytující digitální řešení pro české farmáře, mění způsob, jakým se komponenty chytré farmy nakupují a instalují.

Kůrovce lze zničit cíleně. Může pomoci unikátní metoda plošného snímkování

Katastrofa, apokalypsa, tragédie. Podobná slova ve spojitosti s kůrovcovou pohromou nejsou výjimkou. Plocha lesů zdevastovaná suchem a kůrovcem za letošní rok je podle think thanku Czech Forest odhadována na 66 tisíc hektarů. Celkové škody dosáhnou zhruba 40 miliard korun.

Plocha sóji v ČR klesá, Agrofert ji chce rozšiřovat

Plocha sóji pěstované v ČR v posledních třech letech klesá, meziročně se snížila o pětinu na 12.240 hektarů, uvádí Český statistický úřad. Proti roku 2001, kdy byla na dvou tisících hektarech, však jde o rozšíření.

Českých housat letos ubylo na 175.000, husy se vozí z Maďarska

V Česku se letos vylíhlo přes 175.000 housat, což je zhruba o 9000 méně než loni. Na tiskové konferenci to uvedli zástupci Českomoravské drůbežářské unie. Husí maso se jí hlavně kolem svátku svatého Martina, který letos připadá na nadcházející pondělí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info