Souhrn událostí uplynulého dne – 13.11.2019

Choceňská mlékárna skončila druhý rok po sobě ve ztrátě

Choceňská mlékárna skončila v roce 2018 ve ztrátě 4,7 milionu korun. Záporný výsledek hospodaření vykázala již druhým rokem po sobě, v roce 2017 ztráta činila asi 6,5 milionu korun.

Je na trhu čerstvé pivo?

S touto otázkou se nedávno obrátili pivovarníci na vědce z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, a.s. a Mendelovy univerzity v Brně. Propojením jejich know-how vznikla unikátní, přesto jednoduchá, rychlá a navíc i levná metoda, kterou lze měřit čerstvost piva přímo v terénu.

Šéf inspekce: Dvojí kvalitu u malých prodejců řešit nebudeme

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nebude řešit tzv. dvojí kvalitu potravin, pokud se její zákaz schválí, u malých prodejců na vesnici, ale u jejich dodavatelů. Dnes to na kulatém stolu k novele zákona, která čeká na první sněmovní čtení, řekl ústřední ředitel SZPI Martin Klanica.

Výjimka pro kůrovcové kácení na Rejvízu neplatí, ministerstvo ji už podruhé zrušilo

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) opět zrušilo rozhodnutí Správy CHKO Jeseníky, která v květnu povolila kácení v přírodní rezervaci Rejvíz. Výjimka pro likvidaci stromů napadených kůrovcem se týkala padesáti hektarů v okrajových částech oblasti.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info