Souhrn událostí uplynulého dne – 18.11. 2019

Prazdroj buduje minipivovar Proud, začne fungovat v létě 2020

Plzeňský Prazdroj buduje ve své bývalé elektrárně minipivovar Proud, začne fungovat v polovině příštího roku. Zaměří se na experimentování s pivními styly, surovinami i technologickými postupy. Bude nezávislý na Prazdroji, bude mít vlastní vedení, sládky a další zaměstnance.

Američané nechtějí potraviny balit do recyklátu, říká šéf kartonové firmy

V roce 2013 začala v Zádveřicích na Zlínsku vyrábět kartonové obaly na potraviny a letos na podzim otevírá pobočku v USA. Společnost Cardbox Packaging se také snaží využívat recyklovaný papír a postupovat ekologicky. Zatím jí to vychází.

Výrobce substrátů Agro CS Č. Skalice zopakoval tržby 1,7 mld. Kč

Společnost Agro CS z České Skalice u Náchoda, která je předním českým výrobcem zahradních substrátů a hnojiv, loni zopakovala tržby roku 2017 ve výši 1,7 miliardy korun. Zisk firmě klesl na 111 milionů korun z předloňských 119 milionů korun, vyplývá z výroční zprávy společnosti.

Neviditelný čárový kód by mohl zajistit revoluci v recyklování

Mnozí z nás, kteří doma třídí odpad, se často snaží přijít na to, které potravinové obaly lze recyklovat. Stroje v třídících továrnách mohou mít stejný problém. Mnoha zemím se kvůli tomu nedaří dosáhnout míry recyklace, které by chtěly. Nová technologie „neviditelného čárového kódu“ by tyto potíže mohla vyřešit.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info