Souhrn událostí uplynulých dní – 22. – 24.11. 2019

Majitelé lesů stále častěji usilují o jejich certifikaci. O „ekologické“ dřevo je větší zájem a je dražší

Šetrně obhospodařovaných lesů u nás přibývá. Oproti loňsku se zdvojnásobila plocha těch, ze kterých se prodává dřevo s certifikátem FSC (Forest Stewardship Council). Získání certifikátu pomáhá vlastníkům lesů s uplatněním produkce na trhu. Odběratelé a zpracovatelé preferují totiž právě takové dřevo.

ČR boduje v udržitelném rozvoji, v Evropě jsme na 8. místě

Srovnání států Evropské unie v rámci Evropské zprávy o udržitelném rozvoji (Europe Sustainable Development Report) ukazuje, že Česká republika zůstává na špici i ve srovnání s nejrozvinutějšími státy světa. Česká republika je v tomto srovnání nejen první mezi zeměmi střední a východní Evropy, ale zanechala za sebou také některé původní země Evropské unie, například Velkou Británii, Belgii nebo Nizozemí.

Polabské mlékárny loni zvýšily zisk o dvě třetiny na 163 mil. Kč

Polabské mlékárny loni meziročně zvýšily čistý obrat o devět procent na 1,57 miliardy korun. Konsolidovaný zisk stoupl o 67 procent na 163,1 milionu korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin. Firma vyrábí mléčné produkty v Poděbradech a vlastní sýrárnu ve Varnsdorfu.

Vinice Šobes na seznamu UNESCO? Znojmo požádalo odborníky o posudek

Další krok v pokusu o zapsání vinice Šobes v Národním parku Podyjí na seznam UNESCO podniklo vedení Znojma. Požádalo experty o podrobnou analýzu dané lokality. Přilákat další turisty do regionu plánuje vinařská společnost Znovín ve spolupráci s vedením Znojma.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info