Souhrn událostí uplynulého dne – 25.11.2019

Čeští exportéři budou moci dodávat vepřové do Hongkongu

České firmy budou moci vyvážet zmrazené a chlazené vepřové maso do Hongkongu, vyjednávání povolení trvalo tři roky. Zatím tamní úřad schválil tři dovozce, sdělil ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

Výrobci Nutrilonu loni klesl zisk o 12 pct na 35,6 mil.Kč

Firmě Nutricia, výrobci dětských a speciálních výživ Nutrilon nebo Hami, loni meziročně klesl zisk o 12 procent na 35,6 milionu korun. Výnosy klesly o 1,3 procenta na 1,67 miliardy Kč, z toho 1,2 miliardy Kč utržila v ČR, zbytek v zahraničí. Společnost to uvedla ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin.

Při Sbírce potravin se vybralo 382 tun zboží, je to rekord

Při podzimní Sbírce potravin vybrali dobrovolníci 330 tun potravin a 52 tun drogistického zboží. V historii sbírky jde o rekord. Ředitelka České federace potravinových bank Veronika Láchová v tiskové zprávě dnes uvedla, že za sedm let, kdy se potravinové sbírky konají, byla tato letošní podzimní nejrozsáhlejší.

O dotace pro obce v národních parcích je obrovský zájem, za tři dny si rozebraly 100 milionů korun

Sto milionů určených na rozvoj obcí v národních parcích je pryč. Prostředky z Národního programu Životního prostředí se vyčerpaly za pouhé tři dny a Státní fond životního prostředí ČR ukončil příjem žádostí. O dotace mohly žádat obce ležící na územích národních parků a další subjekty od pondělí 18. listopadu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info