Souhrn událostí uplynulého dne – 26.11.2019

Cena konzumních jablek mírně vzrostla, důvodem je menší úroda

Cena konzumních jablek meziročně mírně vzrostla, podle jednatele slánského Ekofruktu Tomáše Richtra je důvodem menší úroda oproti rekordní loňské. Z dlouhodobého hlediska je cena na úrovni let s běžnou sklizní.

Lidé podle pěstitele stromků dávají na Vánoce přednost jedličce

Mezi lidmi stoupá obliba dražších vánočních stromků. Lidem nevadí za ně dát víc peněz. Kupují si jedle, černou borovici nebo stříbrný smrk. ČTK to řekl pěstitel a prodejce stromků Jaromír Rejl ze Starých Ždánic na Pardubicku.

Metodika kontroly zdraví a nařízené vakcinace 2020

Státní veterinární správa ČR zveřejnila Metodiku kontroly zdraví zvířat a nařízené vakcinace pro rok 2020. Vzhledem k tomu, že dochází k dílčím úpravám, které se v některých bodech týkají i chovatelů masného skotu, dovolujeme upozornit na nejvýznamnější změny, které materiál přináší.

Celý svět sleduje český výzkum přírodních pesticidů

Ekologické pesticidy, využívání extraktů rostlin k ochraně před škůdci, pivo s adaptogeny - to je jen zlomek výsledků vědecké práce doktora Romana Pavely. Vědec z Výzkumného ústavu rostlinné výroby, v.v.i. v Praze slaví významný úspěch - byl zařazen do seznamu nejcitovanějších vědců světa - Highly Cited Researchers.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info