Souhrn událostí uplynulého dne – 27.11. 2019

Budoucnost českého včelařství: méně chemie, propagace kvalitního českého medu a další vzdělávání včelařů

Snižovat množství chemických prostředků na ochranu rostlin, vzdělávat začínající i zkušenější včelaře, propagovat regionální a registrované značky medu i jejich lepší dostupnost pro zákazníky. Tyto cíle jsou obsažené v usnesení, které přijali včelaři a odborníci zemědělského resortu na setkání ve Středním odborném učilišti včelařském v Nasavrkách.

Přes 50 kg neoznačených sušených ryb z Polska bez průvodních dokladů bylo zlikvidováno

Státní veterinární správa (SVS) provedla společnou kontrolní akci s Celní správou na dálnici D11 v Královéhradeckém kraji. Celníci a veterinární inspektoři zastavili a zkontrolovali chladírenskou dodávku s polskou poznávací značkou, která převážela živočišné produkty z Polska.

V novém období by mohly satelity kontrolovat farmářům sekání luk

V příštím dotačním období by se podle ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Martina Šebestyána mohly používat pro kontrolu dotací více než dosud satelity. Například na kontrolu sečení luk, řekl na dnešní tiskové konferenci u příležitosti 25. ročníku mezinárodní konference MARS konané v Praze.

Kůrovec úřaduje: Na Šumavě se kácí jako o život, peníze z toho nejsou

Výrazný nárůst těžeb v letošním roce zaznamenává kvůli kůrovci Správa Národního parku Šumava. Do současné doby vytěžila už 187 tisíc kubíků, což je čtyřikrát více než za celý loňský rok. Odhadovali jsme, že těžba v letošním roce bude okolo 150 tisíc metrů krychlových.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.   

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info