Souhrn událostí uplynulého dne – 4.12.2019

Vědci zjistili, že mohou lépe zpracovat mláto na krmivo

Výroba piva a vína v Česku každoročně produkuje enormní množství cenného odpadního materiálu: mláta a matoliny. Jen mláta vzniká přes milion tun. Vědci proto vedle klasického zkrmení mláta začínají hledat další možnosti, jak tento nutričně velmi bohatý odpadní materiál využít.

Veterináři v Libereckém kraji se připravují na africký mor prasat

Krajská veterinární správa v Libereckém kraji se připravuje ma možný výskyt afrického moru prasat. Výskyt nákazy ve 120 kilometrů vzdáleném polském městě Nowa Sól představuje zvýšené riziko zavlečení této nákazy na území Libereckého kraje.

Ženy v zemědělství diskutovaly o rovnosti v oboru

Zemědělská společnost Corteva Agriscience ve spolupráci s Klubem manažerek České manažerské asociace v pondělí 2. prosince uspořádala setkání na téma „Ženy v zemědělství“ k diskusi nad rolí žen v agrárním sektoru v České republice.

Škrobárny Pelhřimov letos vykoupily víc brambor než před rokem

Škrobárny Pelhřimov letos zpracovaly více brambor než vloni, kdy polím výrazněji škodilo sucho. V letošní zpracovatelské kampani firma plánovala vykoupit 60.135 tun brambor a tento kontrakt byl téměř naplněný, řekl ČTK předseda představenstva Josef Hadrava.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info