Souhrn událostí uplynulého dne – 11.12. 2019

Prohlášení Předsednictva ASZ ČR: Sedlák není škůdcem krajiny, ale jejím tvůrcem

Předsednictvo Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) se důrazně ohrazuje vůči současné mediální masáži, ve které jsou zemědělci plošně označováni za bezohledné ničitele životního prostředí a krajiny a kteří mají být jedinými viníky zhoršených projevů v přírodě.

Bohemia Sekt otevře v Mikulově provoz na zpracování hroznů

Skupina Bohemia Sekt otevře příští rok v září středisko na zpracování hroznů v areálu svého vinařství Víno Mikulov v Mikulově na Břeclavsku. Jde o tříletou investici za více než 200 milionů korun, největší v historii skupiny. Letos vysadila dalších 15 hektarů vinic, obhospodařuje jich tak už 540 hektarů, a příští rok počítá s dalšími 22 hektary.

Češi za vánoční stromky utratí 850 milionů korun, nejpopulárnější jsou jedle

Vánoční stromky letos stojí zpravidla do 900 korun. Podle obchodníků se stále zvyšují prodeje stromků v květináčích. Celkem letos Češi za vánoční stromky utratí zhruba 850 milionů. Zajímavé příjmy by měl mít díky tomu na dani z přidané hodnoty (DPH) i stát, upozornil ekonom společnosti Czech Fund Lukáš Kovanda.

Titul Zemědělec roku putuje ke třem farmám, změnila se kritéria

Titul Zemědělec roku letos jako v dřívějších letech putoval ke třem farmám. Mezi pěstiteli tak zvítězil Petr Löwenthal z Krnova, mezi chovateli Zemědělské družstvo "Růžový palouček" z Morašic v okrese Chrudim a v kategorii Smíšená výroba pak Zemědělské družstvo Korolupy na Znojemsku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info