Souhrn událostí uplynulého dne – 12.12. 2019

ČR odmítá podmínku skutečného zemědělce pro získávání dotací EU

Ministerstvo zemědělství odmítá, aby v budoucí zemědělské politice Evropské unie (EU) byla podmínka pro získávání dotací pouze pro tzv. skutečné zemědělce. Dnes to uvedl náměstek ministra Jiří Šír. Podle této podmínky by čeští zemědělci, pokud by chtěli čerpat dotace EU, museli každý rok dokazovat, že se hlavně starají o pole nebo o dobytek.

Britští vědci: Na obalech potravin by měl být údaj o cvičení

Na obalech potravin by kromě tabulky s energetickou hodnotou měla být také informace o tom, kolik pohybu je třeba k tomu, aby byly tyto kalorie spáleny. Navrhla si to skupina britských vědců. Podle nich by takové označení pomohlo lidem jíst zdravěji a snížit nadměrný energetický příjem na doporučené hodnoty.

Letos degustátory nejvíce zaujaly šťavnaté odrůdy jablek

Nejlepší hodnocení získaly šťavnaté odrůdy jablek s křehkou konzistencí dužniny a navinule sladké chuti. To vyplývá z organoleptického hodnocení od 140 degustátorů, které proběhlo v Lysicích. Hodnocena byla kolekce 44 odrůd vypěstovaných na zkušební stanici ÚKZÚZ v Lysicích, které jsou předmětem odrůdových zkoušek.

Polský ministr chce v boji s prasečím morem i armádu a policii

Polský ministr zemědělství chce, aby vojáci a policisté mohli ve velkém střílet divoká prasata v oblastech zasažených africkým prasečím morem. Ozbrojené síly by měly pomoci zvládnout epidemii choroby nebezpečné pro prasata, jež se nyní šíří v západní části Polska poté, co se ji na východě země podařilo zastavit.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info