Souhrn událostí uplynulého dne – 16.12. 2019

Vyhlášení Farmy roku 2019 se blíží!

I závěr letošního roku bude jako tradičně ve znamení slavnostního vyhlášení výsledků soutěže Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) Farma roku. Příznivci selského stavu se již po osmnácté sjedou do metropole, aby se dozvěděli, jaké rodinné farmy oslovily odbornou porotu v roce 2019 a která z nich je ta vítězná.

Budvar si kvůli brexitu vyjednal zvláštní celní režim

Budějovický Budvar si kvůli brexitu vyjednal zvláštní celní režim. Dceřiná společnost pivovaru ve Velké Británii navyšuje zásoby ve skladech, aby těsně po odchodu země z EU nebyly ohrožené dodávky zákazníkům. Koncern Bosch odhaduje, že po brexitu mu stoupnou celosvětově náklady ročně o desítky milionů eur.

Besed s veterinárními inspektory se letos zúčastnilo bezmála 8000 předškoláků

V rámci letošního třetího ročníku vzdělávacího projektu „Máme rádi zvířata“ navštívili v průběhu září a října veterinární inspektoři 289 mateřských školek ve všech krajích České republiky. V nich uskutečnili 297 přednášek, během nichž předali odlehčenou a věku posluchačů přizpůsobenou formou informace o zásadách zodpovědné péče o zvířata více než 7600 předškoláků.

Vědci chtějí zjistit, jak moc jsou Češi zamořeni pesticidy

Laboratorní zkoumání moči dobrovolníků a také jejich životního stylu by mělo vědcům z pěti evropských zemí do dvou let odpovědět na otázku, nakolik se pesticidy z polí, a to ať v jídle, nebo vzduchem, dostávají do lidského organismu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info